miercuri, 25 aprilie 2012

Mierea cu menta...

Cu siguranta, ai constatat deja ca mierea calmeaza tusea. Fie ca este uscata sau productiva, tusea este simptomul unei afectiuni si, daca persista, e necesara consultarea unui medic. Totusi, un tratament temporar cu miere este binevenit:). Poti utiliza pana la 100 grame pe zi (6-7 lingurite). Efectul este mai pronuntat daca aceste cantitati sunt ingerate pe durata intregii zile, si nu totul odata. Anumite tipuri de miere (mierea de munte, de brad) se pare ca au efect antitusiv mai pronuntat. 
Dar oare despre menta ce se stie? Este un produs utilizat de sute de ani de oameni, mai mult instinctiv si pe baza observatiilor facute in timp. Totusi, cercetarile mai recente au dovedit mai multe aspecte benefice ale acestei plante: stimuleaza secretia sucului biliar, ajuta la detoxifierea organismului, are un usor efect antibiotic, imbunatateste circulatia si multe altele, nu cred ca are rost sa le enumar pe toate. Si mai are ceva... foarte important. Este un antitusiv. Se poate utiliza in orice fel de tuse, dar se pare ca are efect sporit pentru fumatori. Si... italienii considera ca menta reduce nivelul de agresivitate:)).
In fine... m-am gandit sa combin aceste doua produse de mai sus. A iesit un produs interesant, provocator, care merita incercat: Miere cu menta. Bineinteles, gustul unic nu este dat pur si simplu de prezenta mentei in miere:)). Menta o procur din productie proprie (este un sortiment de calitate superioara, utilizat in principiu la export). Asa ca nu mai ramane decat... sa incerci sortimentul de miere cu menta. Vei fi uimit de gustul mentolat al mierii...


P.S. care nu e chiar P.S.: e de vanzare. 10 lei:)

Un comentariu:

  1. Guma mentolata sub forma lichida! Aproape inlocuieste sa te speli pe dinti, insa efectul este la fel: mentolat! :X:X

    RăspundețiȘtergere